Dostawa fabrycznie nowego wyposażenia punktu gastronomicznego:
lodziarnia:
- Regał na produkty: Regały wykonane ze stali z powłoką antybakteryjną. Nośność półek co najmniej 275 kg na półkę. Słupki pokryte żywicą epoksydową zwiększającą odporność na zarysowania. Regulacja wysokości półek min. co 2,5 cm.;
- Stół 1-komorowy z szufladami i półką 1000x700x900: wykonany ze stali nierdzewnej o energomicznej konstrukcji oraz ogradowanych krawędziach. Posiada komory tłoczone z co najmniej 1 mm blachy nierdzewnej. Blat obniżony na obrzeżach o min. 10 mm zapewniający brak wypływu wody poza obrzeża stołu. Maksymalne równomierne obciążenie półek co najmniej 700 N a obciążenie blatu co najmniej 1,2 kN;
- Frezer - maszyna do lodów włoskich i świderków: wymiary min. 500x650x1400, moc co najmniej 2.9 kW. Programy technologiczne pozwalają na produkcję lodów rzemieślniczych, lodów owocowych , sluschu owocowego. Konstrukcja wykonana ze stali nierdzewnej;
- Pasteryzator - maszyna do lodów gałkowych: Wymiary min. 350x860x1030, moc co najmniej 6,5 kW. Konstrukcja wykonana ze stali nierdzewnej. Posiadający automatyczne programy oraz możliwość indywidualnego zaprogramowania. Wyposażony w wielofunkcyjne mieszadło oraz system spustowy pozwalający na płynną regulacje wydawania produktów;
- Szafa Labor na lody: Wymiary min. 670x925x2050, moc co najmniej 560W. Urządzenie umożliwiające przechowywanie w odpowiedniej temperaturze w całej objętości wyprodukowanych lodów. Wykonanie ze stali nierdzewnej. Klasa energetyczna 4;
- Umywalka do rąk: Wykonana ze stali nierdzewnej o energomicznej konstrukcji oraz ogradowanych krawędziach. Komora tłoczona z co najmniej 1mm blachy.
bar:
- Witryna do lodów: wykonana z wysokojakościowych materiałów (stali nierdzewnej, szkła, płyt dekoracyjnych). Wymiary 1182x1198x1170 , ułożenie kuwet do dystrybucji dwurzędowe, posiadająca komorę z wymuszonym obiegiem;
- Stół z szafką i szufladami: wykonana ze stali nierdzewnej o energomicznej konstrukcji oraz ogradowanych krawędziach. Korpus wykonany z blachy co najmniej 0.8 mm. Drzwi zawieszone na stalowych prowadnicach rolkowych. Posiadający wewnętrzne półki przestawne. Maksymalne równomierne obciążenie pólek wynosi co najmniej 700 N a blatu co najmniej 1,2 kN;
- Szafka wisząca: wykonana ze stali nierdzewnej o energomicznej konstrukcji oraz ogradowanych krawędziach. Korpus wykonany z blachy co najmniej 0.8 mm. Drzwi zawieszone są na stalowych prowadnicach rolkowych. Posiadająca wewnętrzne półki przestawne. Maksymalne równomierne obciążenie pólek wynosi co najmniej 700 N;
- Ekspres do kawy: posiadający 2 wbudowane młynki do kawy oraz część związaną z ustawieniami parametrów parzenia kawy, auto-diagnostyczny system monitoruje pracę każdego podzespołu, kontroluje cykl parzenia kawy dokonując autokorekty parametrów, wyposażony w oprogramowanie i wyświetlacz dotykowy, możliwość ustawiania grubości zmielenia ziaren o min. +/-15%.;
- Kostkarka do lodu: wymiary 400x545x690, moc co najmniej 265 W. Wydajność co najmniej 25 kg/24h. Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej. Kostki o kształcie cylindrycznej;
- Witryna do ciast: wymiary zewnętrzne min. 76 x 73 x 210 cm, pojemność użytkowa co najmniej 450 l, moc co najmniej 0,5 kW.
wypiek ciasta:
- Piec konwekcyjny: 770x740x650, co najmniej 6,3 kW. Komora ogrzewana za pomocą grzałek, drzwi wentylowane z podwójną szybą, odległość między pólkami co najmniej 74 mm, obustronne obroty wentylatora, możliwość programowania;
- Okap przyścienny nawiewno-wyciągowy: Wykonane ze stali nierdzewnej. Zastosowanie filtrów tłuszczowych pomaga wytrącać z odprowadzonego powietrza cząstek tłuszczu i siłą odśrodkową do tacki ociekowej. Spadek ciśnienia na filtrach co najmniej od 30 do 120 Pa;
- Stół przyścienny z półką: Wykonany ze stali nierdzewnej o energomicznej konstrukcji oraz ogradowanych krawędziach. Maksymalne równomierne obciążenie półek co najmniej 700 N a obciążenie blatu co najmniej 1,2 kN;
- Stół z szafką: Wykonany ze stali nierdzewnej o energomicznej konstrukcji oraz ogradowanych krawędziach. Korpus wykonany z blachy co najmniej 0.8 mm. Drzwi zawieszone na stalowych prowadnicach rolkowych. Posiadający wewnętrzne półki przestawne. Maksymalne równomierne obciążenie pólek co najmniej 700 N a blatu co najmniej 1,2 kN
- Szafka wisząca: Wykonana ze stali nierdzewnej o energomicznej konstrukcji oraz ogradowanych krawędziach. Korpus wykonany z blachy co najmniej 0.8 mm. Drzwi zawieszone są na stalowych prowadnicach rolkowych. Posiada wewnętrzne półki przestawne umożliwiające łatwe dostosowanie do potrzeb użytkownika. Maksymalne równomierne obciążenie pólek co najmniej 700 N;
- Mikser planetarny: obudowa ze stali lakierowanej, dzieża ze stali nierdzewnej co najmniej 11,4 l, silnik: co najmniej 1/2 Km = 375 W, co najmniej 3 prędkości: 121, 218, 489 obr. / min, panel sterowania: cyfrowy, 3 końcówki: hak, mieszadło płaskie, rózga, napięcie zasilania:
230 V.
zmywalnia naczyń:
- Stół przyścienny z półką: Wykonana ze stali nierdzewnej o energomicznej konstrukcji oraz ogradowanych krawędziach. Maksymalne równomierne obciążenie półek co najmniej 700 N a obciążenie blatu co najmniej 1,2 kN;
- Stół 1-komorowy z półką: Wykonana ze stali nierdzewnej o energomicznej konstrukcji oraz ogradowanych krawędziach. Komora tłoczona z co najmniej 1mm blachy;
- Zmywarka do naczyń z system samooczyszczania się wody: Wymiary 600x617x855 co najmniej 6 kW. Wykonana ze stali nierdzewnej. Posiadająca wyświetlacz dotykowy;
- Stół do pracy: Wykonana ze stali nierdzewnej o energomicznej konstrukcji oraz ogradowanych krawędziach. Maksymalne równomierne obciążenie półek co najmniej 700 N a obciążenie blatu co najmniej 1,2 kN;
- Stacja uzdatniania wody: stacja zmiękczania wody posiadająca: zawór obejścia; zawór regulacji twardości wody, zabezpieczenie anty przelewowe; wąż odprowadzania popłuczyn; maksymalne natężenie przepływu [m 3 /h] co najmniej 2,0; max. wydajność wody między regeneracjami (przy twardości 18 o dH) [litry] – co najmniej 5200; zakres ciśnień roboczych (min-max) [bar] – co najmniej 1,4-8,0.
magazyn chłodniczy i produktów suchych:
- Szafa chłodnicza: elementy zewnętrzne wykonane ze stali nierdzewnej. Posiadająca wyciągane prowadnice. Posiada system umożliwiający elektroniczny zapis parametrów pracy. Jednostka chłodnicza montowana na zewnątrz komory. Izolacja z pianki poliuretanowej co najmniej 60 mm, posiadającą alarm ostrzegający o wydłużonym otwarciu drzwi. Klasa klimatyczna 5. Zakres temperatury pracy co najmniej -2 do +8 st. C;
- Szafa mroźna: elementy zewnętrzne wykonane ze stali nierdzewnej. Posiada wyciągane prowadnice. Posiada system umożliwiający elektroniczny zapis parametrów pracy. Jednostka chłodnicza montowana na zewnątrz komory. Izolacja z pianki poliuretanowej co najmniej 60 mm, posiadająca alarm ostrzegający o wydłużonym otwarciu drzwi. Klasa klimatyczna 5. Zakres temperatury pracy co najmniej -15 do +21 st. C.
kuchnia:
- Szafka wisząca: wykonany ze stali nierdzewnej o energomicznej konstrukcji oraz ogradowanych krawędziach. Korpus wykonany z blachy co najmniej 0.8 mm. Drzwi zawieszone na stalowych prowadnicach rolkowych. Posiadająca wewnętrzne półki przestawne. Maksymalne równomierne obciążenie pólek co najmniej 700 N;
- Salamander: wymiary min. 600x510x550, moc co najmniej 3 kW, wyposażony w grzałki kwarcowe nagrzewające ruchomą głowice, posiadający dwie niezależne strefy grzewcze;
- Wyciskarka do cytrusów: wymiary min. 260x254x470, moc co najmniej 250W. Obroty co najmniej 1800 na min. Posiadająca wierzchnie szczeliny wyizolowane od płynów. Po włączeniu cały czas gotowa do pracy. Żeliwna podstawa stabilizująca pracę maszyny;
- Sokowirówka do warzyw i owoców: wymiary min. 235x535x505, moc co najmniej 700W. Wyposażona w silnik asynchroniczny oraz zbiornik na odpady o pojemności co najmniej 7,2 l.
Składający ofertę powinien:
- być uprawnionym do występowania w obrocie prawnym, zgodnie z wymaganiami ustawowymi,
- posiadać uprawnienia niezbędne do wykonania przedmiotu zamówienia,
- posiadać niezbędną wiedzę i doświadczenie,
- dysponować potencjałem ekonomicznym i technicznym, a także pracownikami zdolnymi do wykonania zamówienia.
- znajdować się w dobrej sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
Rozpatrywane będą wyłącznie oferty złożone z wykorzystaniem wzoru Oferty stanowiącego załącznik do SIWZ.
- Ofertę na dostawę przedmiotu zamówienia należy składać w siedzibie Zamawiającego - Erwina Ginalska Kafeteria CYNAMON, ul. Bursaki 29a, 38- 400 Krosno do dnia 06.11.2017 r. do godziny 12.00.
- Ofertę należy złożyć w formie papierowej w zamkniętej kopercie oznaczonej „Oferta na dostawę wyposażenia punktu gastronomicznego”. Ofertę należy dostarczyć osobiście, wysłać listem poleconym lub przesyłką kurierską.
- Za datę złożenia oferty uznaje się datę wpływu oferty do siedziby Zamawiającego. Oferty otrzymane po wymienionym wyżej terminie zostaną odrzucone.
- Otwarcie ofert nastąpi w siedzibie Zamawiającego w dniu 06.11.2017 r. o godzinie 12.30. Oferenci mogą być obecni przy otwarciu ofert – otwarcie ofert jest jawne.
- Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych i wariantowych.
- Dostawca może złożyć wyłącznie 1 ofertę, która musi być sporządzona w języku polskim.
Kryteria i ocena złożonych ofert.
- cena – 90%,
- warunki gwarancji i serwisowania – 10%.
- Sposób wyliczenia punktów.
Dla kryterium cena - 90%:
Oznaczenia:
Ofc_min - Wartość netto oferty cenowo najniższej,
Ofc - Wartość netto oferty ocenianej,
Pkc - punkty w kryterium.
Wzór wyliczający punkty:
Pkc = { Ofc_min/Ofc } * 100 * 90% [pkt]
Dla kryterium warunki gwarancji i serwisowania - 10%:
Oznaczenia:
Ofg_max - największa średnia liczba miesięcy gwarancji w ofercie,
Ofg - średnia liczba miesięcy gwarancji oferty ocenianej,
Pkg - punkty w kryterium.
Wzór wyliczający punkty:
Pkg = { Ofg/Ofg_max } * 100 * 10% [pkt]
Wzór wyliczający zsumowane punkty:
Oznaczenia:
Pkcg - punkty zsumowane z ww. kryteriów
Pkcg = { Pkc + Pkg } [pkt]
Wybrana zostanie oferta, która uzyska największą liczbę punktów.
W celu uniknięcia konfliktu interesów, zamówienie nie może być udzielone podmiotom powiązanym osobowo lub kapitałowo z zamawiającym. Przez powiązania kapitałowe lub osobowe rozumie się wzajemne powiązania między zamawiającym lub osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w imieniu zamawiającego lub osobami wykonującymi w imieniu zamawiającego czynności związane z przygotowaniem i przeprowadzeniem procedury wyboru wykonawcy a wykonawcą, polegające w szczególności na:
- uczestniczeniu w spółce jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej,
- posiadaniu co najmniej 10% udziałów lub akcji,
- pełnieniu funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta, pełnomocnika,
- pozostawaniu w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa drugiego stopnia lub powinowactwa drugiego stopnia w linii bocznej lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli.
- Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia zmian do umowy w następujących przypadkach:
- zmianę terminu realizacji umowy z powodu wystąpienia nieprzewidzianych zdarzeń
- gdy wystąpią zmiany, których konieczność wprowadzenia będzie wynikała z wymagań instytucji współfinansujących realizację przedmiotu zamówienia,
- Określa się następujący tryb dokonywania zmian w umowy:
- zmiana postanowień zawartej umowy może nastąpić wyłącznie, za zgodą obu stron wyrażoną na piśmie, pod rygorem nieważności,
- strona występująca o zmianę postanowień zawartej umowy zobowiązana jest do udokumentowania zaistnienia powyższych okoliczności,
- wniosek o zmianę postanowień zawartej umowy musi być wyrażony na piśmie.
- W razie wystąpienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie umowy nie leży w interesie Zamawiającego, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, Zamawiający może odstąpić od umowy. Może to nastąpić tylko wtedy, gdy przedmiot umowy nie został jeszcze dostarczony do siedziby Zamawiającego.